Afbeelding

Altisa L-Lysine 1000mg 100 tabletten

L-Lysine is de biologisch actieve vorm van lysine in de L-stereoisomere vorm. L-Lysine (HCl, monohydrochloride) is het hydrochloorzout van L-Lysine. De L-Lysine van Altisa heeft een zuiverheidsgraad groter dan 99%. Lysine suppletie is aanbevolen bij een lage inname van dit aminozuur via de voeding, met name bij vegetarisme, een eiwitarm dieet en veganisme. Lysine wordt voornamelijk aangetroffen in vlees en gevogelte, vis en zeevruchten. L-Lysine zou de opname van calcium, ijzer en zink bevorderen.

L-Lysine is een hoofdbestanddeel van structurele proteïnes zoals elastine en collageen. Het is ook een stof die de vorming in het licham bevordert van essentiële substanties en is daarenboven nodig voor de proteïnesynthese. Er is niet meer informatie beschikbaar waarvan het toegelaten is om te vermelden betreffende de effecten op de gezondheid.

Gebruik van Altisa L-Lysine 1000mg

Voor volwassenen: ½ - 1 tablet op een lege maag. Bij een inname langer dan 6 maanden, raadpleeg uw gezondheidsdeskundige.

Ingrediënten Altisa L-Lysine 1000mg

L-Lysine HCl; verdikkingsmiddel: microcristallinecellulose, dicalciumphosphat; stabilisator: natrium/sodiumcarboxymethylcellulose; glijmiddel: magnesium stearaat; anti-agglomeraat: silicium dioxide; glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose; emulgator; glycerol; glansmiddel: bijenwas.

Waarschuwing

in geval van zwangerschap of lactatie, bij gebruik van medicatie of eender welke medische toestand, raadpleeg uw arts vòòr het gebruik van voedingssupplementen. Niet gebruiken tegen medisch advies in. Vraag indien noodzakelijk raad aan uw voedingsdeskundige.

Gebruiksinformatie bij gebruik van lysine: in geval van een voorgeschiedenis en/of behandeling van lever-, hart/ cholesterol- en nierstoornissen, raadpleeg uw arts vòòr het gebruik van lysine; de inname van lysine kan het calcium-niveau in het lichaam doen stijgen, vermijd dus wanneer noodzakelijk de gelijktijdige inname van hoge doseringen van lysine en calcium; supplementen en voedingsmiddelen rijk aan arginine (zoals rozijnen, chocolade, zaden, johannesbroodpitmeel en noten) kunnen het lysine-niveau in het lichaam verlagen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.

1000 mg

100 tabletten