Afbeelding

Altisa C Family Vitalin 550mg cherry

Vitamine C Family Vitalin 550mg cherry

Kenmerken

De vitamine C in onze kauwtabletten is een ontzuurde (tandvriendelijk) en een beter opneembare vorm van vitamine C verkregen door een veresteringsprocédé met het nodige mineraal (natrium ascorbaat). Daarnaast bevatten deze kauwtabletten de uiterst aanbevolen vitamine C-ondersteunende stoffen acerola en citrus bioflavonoïden.

Eigenschappen

Bron van

vitamine C die de ijzeropname verhoogt en die bijdraagt tot

de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten, de botten, het kraakbeen, het tandvlees, de huid, de tanden

een normaal energieleverend metabolisme

de normale werking van het zenuwstelsel

een normale psychologische functie

de normale werking van het immuunsysteem

de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress

de vermindering van vermoeidheid en moeheid

de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E

rozenbottel:

werkt als antioxydant

is goed voor de gezondheid van de ademhaling en de spijsvertering

ondersteunt het natuurlijk afweersysteem

is goed voor de gezondheid van de blaas en de nieren

Vegetarisch Vegetarisch

Veganistisch

Samenstelling per 1 kauwtablet:

Vitamine C (50% L. ascorbinezuur, 50% natriumascorbaat) (687%) 550mg

Acerola (Malpighia punicifolia) 25mg

Citrus bioflavonoïden complex 25mg

%: percentage van de Dagelijkse Referentie Inname (DRI);

Aanbevolen dagelijkse portie (ADP)

Voor volwassenen: 1 - 2 kauwtabletten.

Bewaring en gebruik

Goed gesloten, koel en droog, uit het licht en buiten het bereik van de kinderen bewaren. Tenzij anders voorgeschreven, de ADP niet overschrijden.

Gebruikswaarschuwing let op

Louter ter informatie: in geval van zwangerschap of lactatie, bij gebruik van medicatie of eender welke medische toestand, raadpleeg uw arts vòòr het gebruik van voedingssupplementen. Niet gebruiken tegen medisch advies in. Vraag indien noodzakelijk raad aan uw voedingsdeskundige. Raadpleeg uw arts bij een verstoorde ijzerstofwisseling en tijdens de zwangerschapsperiode. Een hoge vitamine C-inname (>1000mg/dag) kan bij sommigen milde gastrointestinale ongemakken veroorzaken. Bij wie aanleg heeft tot vorming van nierstenen kan een hoge vitamine C-inname eveneens aanleiding geven tot een verhoogde oxaalzuursecretie: in die gevalllen is voorzichtigheid aangeraden en is het aanbevolen voor nierpatiënten niet meer dan 200mg vitamine C per dag in te nemen gelet op onder andere het risico op hyperoxalemie.

Ideale nutririonele aanvulling

Altisa Rutin 500mg (art nr 141200);

Ingrediënten

Sucrose; ascorbinezuur (vitamine C); natrium ascorbaat (vitamine C gebufferd); natuurlijke aroma van acerola; geleermiddel: stearinezuur; acerola poeder; citrus bioflavonoiden; natuurlijke kersen aroma; anti-agglomeraat: silicium dioxide; glijmiddel: magnesium stearaat.

Allergenen

Bevat GEEN kunstmatige kleur-, bewaar- en smaakstoffen. Bevat GEEN van de volgende stoffen noch producten die allergieën en intoleranties veroorzaken en die opgenomen zijn in bijlage II van de Verordening 1169/2011 : zout; zetmeel; gist; maïs; melk(derivaten); talk; dierlijke derivaten; de glutenbevattende granen tarwe (zoals spelt en khorasantarwe), rogge, gerst, haver of de hybride soorten daarvan en producten op basis van glutenbevattende granen; schaaldieren en producten op basis van schaaldieren; eieren en producten op basis van eieren; vis en producten op basis van vis; aardnoten en producten op basis van aardnoten; soja en producten op basis van soja; melk en producten op basis van melk (inclusief lactose); noten [namelijk amandelen (Amygdalus communis L.), hazelnoten (Corylus avellana), walnoten (Juglans regia), cashewnoten (Anacardium occidentale), pecannoten (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), paranoten (Bertholletia excelsa), pistachenoten (Pistacia vera), macadamianoten (Macadamia ternifolia)], en producten op basis van noten; selderij en producten op basis van selderij; mosterd en producten op basis van mosterd, sesamzaad en producten op basis van sesamzaad; zwaveldioxide en sulfieten; lupine en producten op basis van lupine; weekdieren en producten op basis van weekdieren. Bevat suiker.

Belangrijk

Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Vitamine C kan naargelang de bron variëren in kleur. Vitamine C-tabletten kunnen licht of lichtdonker van kleur zijn. Ook kan na verloop van tijd door oxidatie door de vitamine C de kleur van de tabletten wijzigen. Dit verandert echter niets aan de kwaliteit van het product. De cellofaanverzegeling rond de dop is een waarborg van oorsprong. Indien beschadigd of verwijderd, het product niet kopen.